Електронско уређивање

23. 12. 2011

Војнотехнички гласник од 1. јануара 2012. године почиње са применом онлајн система е-Ур: Електронско уређивање  (http://scindeks-eur.ceon.rs), који је развио Центар за евалуацију у образовању и науци (ЦЕОН). У складу с тим, мења се досадашњи начин достављања радова (чланака и рецензија). Радови ће се од сада достављати преко система е-Ур.

Основни циљ покретања сервиса је унапређење ефикасности рада Уредништва, побољшање квалитета и регуларности рецензентског поступка, заштита од објављивања дупликата или плагираних радова, побољшање опремљености радова и, на основу свега тога, побољшање квалитета и утицајности часописа, а тиме и базе SCIndeks – Српски цитатни индекс у целини. 

Примена сервиса е-Ур потврђује решеност Војнотехничког гласника да са ослонцем на рачунарско-информатичку технологију, заједничким напором са ауторима и ЦЕОН-ом, остварује стални напредак у утицајности, квалитету и интернационализацији радова, часописа и базе, укључујући и напредак у поштовању међународних етичких и публистичких норми. 

Помоћу система електронског уређивања целокупан уређивачки поступак биће много једноставнији, бржи и транспарентнији, а аутор ће у сваком тренутку моћи да има увид у којој се фази уређивачког поступка налази његов рад.

Упутство    за    регистрацију   и   пријаву   за   сервис   налази   се   на   страници 
Упутство за е-Ур: Електронско уређивање.

Верзија за штампу

A+ A-
lt  ru  en  de  fr  es

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас