Војнотехнички гласник индексиран у руској Научној електронској библиотеци и Руском индексу научног цитирања

18. 02. 2015

Војнотехнички гласник је од 18. 02. 2015. године индексиран у руској Научној електронској библиотеци (eLIBRARY.RU) и Руском индексу научног цитирања (РИНЦ). Војнотехнички гласник је први научни часопис из Републике Србије који је индексиран у РИНЦ.

eLIBRARY.RU је највећа руска научна електронска библиотека, са претраживачем широких капацитета. Библиотека је интегрисана са Руским индексом научног цитирања (РИНЦ), који је креиран на захтев Министарства науке Руске Федерације.

Руски индекс научног цитирања (РИНЦ) јесте информационо-аналитички систем који обухвата 6 милиона научних радова, као и референце из 4500 научних часописа.

  


Електронска библиотека намењена је за оперативна научна истраживања. Захваљујући обимном списку актуелних библиографских референци, она омогућава анализу ефективности рада научно истраживачких организација, научника, као и референтности научних часописа.
РИНЦ је потписао споразум са компанијама Thomson Reuters и Elsevier. Тим споразумом се омогућава директно претраживање базе података Web of Science и Scopus. Из базе се могу ексцерпирати актуелне референце, везане за цитирани материјал. На интерфејсу РИНЦ-а истовремено је приказан број цитираних материјала како из РИНЦ-а тако и из база Web of Science и Scopus.

Верзија за штампу

A+ A-
lt  ru  en  de  fr  es

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас