Војнотехнички гласник постао члан Одбора за етичност у издаваштву - Committee on Publication Ethics (COPE)

03. 05. 2018

Одбор за етичност у издаваштву (Committee on Publication Ethics - COPE) одобрио је 2. маја 2018. године чланство Војнотехничком гласнику у својој организацији. COPE својим члановима омогућује водећу улогу при разматрању питања етичности у издаваштву, обезбеђује практичне ресурсе за едукацију и подршку члановима и нуди да се њихов професионални глас чује у актуелним дебатама.
COPE је посвећен обуци и подршци уредницима, издавачима и осталима који се баве питањима етичности у издаваштву с циљем да се издавачки процес усклади са нормама етичке праксе као саставног дела издавачке културе. Приступ Одбора чврсто је усмерен на утицај кроз образовање, ресурсе и подршку члановима уз подстицање професионалне дебате у ширем друштву.
COPE својом праксом и политиком усмерава уредништва часописа и издаваче, како би се постигли највиши стандарди у етичности у издаваштву. Та активност подразумева саветодавну делатност, усмеравање, образовање и семинаре.
Више детаља доступно је на страници https://publicationethics.org/members/vojnotehnicki-glasnik-military-technical-courier.

Верзија за штампу

A+ A-
lt  ru  en  de  fr  es

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас