Шездесета година Војнотехничког гласника – у сусрет јубилеју

04. 01. 2012

Војнотехнички гласник, научни часопис Министарства одбране Републике Србије, навршава у 2012. години шездесету годишњицу постојања, редовног и непрекидног излажења.

Војнотехнички гласник данас представља јединствен и компетентан часопис, на националном нивоу, у којем је могуће публиковати и верификовати научне и стручне чланке, посебно припадника Министарства одбране и Војске Србије, који тако имају могућност да квантификују индивидуалне научноистраживачке резултате. И убудуће ће овај часопис настојати да представља научни потенцијал Војске Србије и Министарства одбране Републике Србије и да афирмише напоре институција и појединаца усмерене на решавање реалних проблема и унапређивање свих целина и подручја из области војнотехничких наука.

Војнотехнички гласник данас није само институционални ресурс, који се у систему одбране развија од 1952. године, већ је постао и својеврсни бренд од националног значаја. У том смислу, постао је отворени форум за публиковање и стимулисање иновативног промишљања о свим аспектима науке и технике, како припадника Војске и Министарства одбране тако и комплетне националне и међународне академске заједнице.

Верзија за штампу

A+ A-
lt  ru  en  de  fr  es

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас