Prvi štampani broj Vojnotehničkog glasnika objavljen je 1. 1. 1953. godine.                 

Časopis se od 1990. godine redovno prati u Repozitorijumu Narodne biblioteke Srbije (NBS), Bibliometrijskom izveštaju i Srpskom citatnom indeksu.      

 

Prvo elektronsko izdanje Vojnotehničkog glasnika na Internetu objavljeno je 1. 1. 2011. godine.

Vojnotehnički glasnik je od 16. decembra 2011. godine licenciran kod EBSCO Publishing-a, najvećeg svetskog agregatora časopisa, periodike i ostalih izvora u punom tekstu. Kompletan tekst časopisa dostupan je u bazama podataka EBSCO Publishing-a.                           

      

Vojnotehnički glasnik od 01. januara 2012. godine primenjuje onlajn sistem elektronskog uređivanja ASISTЕNT, koji je razvio Centar za evaluaciju u obrazovanju i nauci (CEON). 

Časopis se od 2012. godine nalazi u sistemu ASISTЕNT za dodelu DOI (Digital Object Identifier) brojeva. Globalni servis Crossref održava bazu DOI brojeva, metapodatke i linkove do punih tekstova. DOI: 10.5937/VojnotehnickiGlasnik; https://doi.org/10.5937/VojnotehnickiGlasnik.                                                      

  

Vojnotehnički glasnik je od 23. jula 2014. godine indeksiran, referisan i dostupan u direktoriju časopisa otvorenog pristupa DOAJ (Directory of Open Access Journals). DOAJ je onlajn direktorij koji indeksira i obezbeđuje pristup kvalitetnim i recenziranim naučnim časopisima otvorenog pristupa.

        

 

 

Časopis je od 7. jula 2014. godine indeksiran i vidljiv u direktoriju naučnih resursa sa otvorenim pristupom ROAD (Directory of Open Access scholarly Resources). Servis ROAD održava ISSN međunarodni centar uz podršku Sektora za komunikacije i informisanje UNESCO.

    

Vojnotehnički glasnik je od 18. feruara 2015. godine indeksiran u ruskoj Naučnoj elektronskoj biblioteci i Ruskom indeksu naučnog citiranja (RINC). Vojnotehnički glasnik je prvi naučni časopis iz Republike Srbije koji je indeksiran u RINC.

  

Dana 27. novembra 2015. godine Vojnotehnički glasnik je postao član Udruženja izdavača naučnih publikacija otvorenog pristupa - OASPA (Open Access Scholarly Publishers Association).

Vojnotehnički glasnik je od 2. maja 2018. godine član Odbora za etičnost u izdavaštvu - Committee on Publication Ethics (COPE).

Izdavačka politika otvorenog pristupa naučnim sadržajima i politika samoarhiviranja Vojnotehničkog glasnika verifikovana je u bazi podataka SHERPA/RoMEO od 20. jula 2016. godine.

Vojnotehnički glasnik je partner kompanije Publons, vodeće svetske platforme za recenzije, koja zvanično priznaje recenzentski doprinos, a koja je deo Clarivate Analytics-a.


 

Uredništvo primenjuje servis iThenticate–CrossCheck, radi provere originalnosti prispelih radova i sprečavanja publikovanja plagijata i duplikata.                         
 

Vojnotehnički glasnik omogućava OTVORENI PRISTUP (OPEN ACCESS) i primenjuje Creative Commons (CC BY) odredbe o autorskim pravima.

 

Verzija za štampu

A+ A-
sr  ru  en  de  fr

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas